Тенденциите и акцентите в HR дейностите на компаниите през 2020 г.

 In Новини

В нашия доклад „HR тенденциите на 2020 г.“ ще откриете тенденциите, върху които HR специалистите от водещи компании, включили се в нашето изследване, се фокусират през 2020 г. Днес продължаваме с публикуването на фрагменти от него, като ви представяме основните тенденции и акцентите в HR дейностите на компаниите през 2020 г., които включилите се в допитването специалисти изведоха на преден план.

На първо място, това е интеграцията на дейностите между хората и изкуствения интелект в ежедневния работен процес. Темата става все по-актуална с времето, а в този документ фокусът е поставен върху нуждата от правилно разбиране на изменящата се корелация между хора и машини. Хората ще бъдат поставяни в центъра на бизнес стратегията на компанията, а благодарение на технологичния напредък, те ще имат времето и ресурса да развият своята креативност и емпатия.

Друга тенденция през 2020 г. е поставените изисквания и очаквания към хората да бъдат в рамките на здравословните човешки възможности. Обект на все повече HR стратегии ще бъдат вниманието към динамиката на офис средата и мултитаксинг ролите за конкретни служители и позиции, намаляването до минимум на нереалистичните срокове и очаквания за реакция и др.

През настоящата година се очаква и връщане към “човешкия образ“ в бизнеса. Поради редица фактори, отношението към служителите ще включва и личен елемент като част от корпоративната култура.

Още от тенденциите, които ще откриете в доклада:

В следващите седмици ще продължим да представяме отделни фрагменти от доклада „HR тенденциите на 2020 г.“ в блога ни, но можете да изтеглите пълната му версия още сега от този линк.

Recent Posts