Трудово право за HR

 In Новини

Твоята стъпка в правилната посока

Работата на HR отдавна не е изцяло административна и фокусирана върху закони, наредби и процедури. И въпреки това, в широкото поле от дейности, за които HR се грижи, казуси от трудово-правен характер не липсват. Независимо дали срещата ви с обема и спецификата от законови регулации е първа или поредна, тя вероятно ви коства много стрес, време и несигурност.

Green Path разработи програмата на обучението, за да ви въоръжи с онези практически похвати, принципи и логика, които бързо и интуитивно да приложите при решаване на казуси, които срещате в ежедневната си работа. Фокус в програмата на обучението ще бъде груповата динамика и ученето чрез практически уъркшопи, споделяне и дискусии. Теоретичната част ще бъде комбинирана с решаването на реални казуси и проследяване на принципа и логиката в трудово-правните взаимоотношения.

Програмата на обучението отговаря на конкретни въпроси от практиката, за да бъде HR специалиста спокоен и уверен при вземането на решение или комуникирането на такова.

В двудневното обучение са включени темите:

 1. Трудовите договори и какво можем да договорим с тях. Кои са задължителни елементи, които трябва да включим.
 2. Прехвърляне между отдели или локации, смяна на длъжност.
 3. Работно време: графици, почивки, извънреден труд. Какво да съобразим, когато планираме работното време и ефективността на екипа.
 4. Какви са видовете отсъствия и кои са възможните действия.
 5. Дисциплинарни нарушения – процес, санкции, съпътстваща документация.
 6. Напускания и освобождаване –възможни начини за прекратяване на трудовите взаимоотношения, с техните плюсове и минуси.

Oбучението е адресирано до HR специалисти, експерти, мениджъри и бизнес партньори, за които е важно:

 1. Да могат самостоятелно и уверено да комуникират с хората си по всички трудово-правни казуси.
 2. Да вземат решения и да планират цели, съобразени със законовите регулации.
 3. Да консултират уверено мениджмънта при вземането на решения.
 4. Да ограничат погрешни тълкувания, спекулации и риск от санкции при уреждането на трудовите взаимоотношения.

Грижата както за интересите на фирмата, така и за тези на служителите е част от работата и експертизата на HR. Често пъти и мениджмънта и служителите очакват от нас да разясним, предвидим рисковете или преведем какво казва закона. Това как  се справяме с работата си или намираме знание, също е наша грижа. Убедени сме, че знанието е основание за доверие както към професията на HR, така и към нас самите.

Лиляна Панайотова

Треньор и автор на програмата

Лили е имала шанса и удоволствието да ръководи мащабни проекти и отговаря за решаването на най-разнообразни трудови казуси. Приела е за своя кауза да предава цялото си експертно знание на всички, за които е важно да знаят и разбират трудово-правните взаимоотношения. Не пести енергия и винаги е ентусиазирана да разплете и най-сложния работен казус. Тя е всекидневно в ролята на ментор, консултант, мениджър и изследовател.

Професионалната й практика в последните 20 години ѝ позволява да има задълбочено разбиране и свобода да открива комбинативни и дългосрочни трудово-правни решения. Тя е утвърден консултант в теми за управление на човешки ресурси, част от които са:

 • разработване и внедряване вътрешни политики и процедури;
 • преглед и оптимизиране на функции, длъжности и процеси;
 • структуриране на звено заплати и администриране на персонал;
 • изграждане на системи за заплащане и бонусни схеми;
 • изграждане на job grаding структури.

Един от нейните таланти е не само да намира гъвкави и нестандартни решения, но и да поднесе на разбираем начин принципа им на действие. Вярва, че всяка тема може да намери свое простичко обяснение, важно е само кой път ще изберем за нейното тълкуване.

Дати и формат на провеждане:

16-17 и 24 януари /ден и половина + ½ ден/

Стандартна цена: 400лв. без ДДС

/в цената са включени материали и две кафе-паузи на ден/

Отстъпки при регистрация:

 • до края на декември – 5% отстъпка
 • на втори участник – 10% отстъпка

 

🔍 За повече подробности и условия за регистрация, свържете се с екипа на Green Path:
office@greenpath.bg или +359 898 616 430

Recent Posts